Wat te doen in...

Cavalaire-sur-Mer

Cavalaire-sur-Mer is een synoniem voor levensvreugde: een pastis op het middaguur, een siësta tijdens de warmste momenten van de dag of petanque spelen onder de platanenbomen. Als de avond valt, kun je afzakken naar het casino, slenteren op de promenade of flaneren langs de verlichte uitstalramen van de talrijke boetiekjes.

In de haven kan men de beroemde Sharp bewonderen. Deze typische Provençaalse vissersboten herinneren aan de tradities van de stad.

Cavalaire heeft artistieke faam. Jaarlijks vinden schitterende tentoonstellingen plaats met werk van bekende artiesten. Het theaterfestival in juli en augustus is beslist een van de boeiendste culturele evenementen van de streek. Ook de traditionele oogstvieringen en de kerstfestiviteiten zorgen voor een unieke sfeer.

Strand Cavalaire-sur-Mer

Niets is verkwikkender dan ’s morgens blootsvoets het fijne zand te voelen en de zee op te zoeken. Het strand van Cavalaire-sur-Mer is 4 kilometer lang, een prachtig stuk voor een fijne wandeling. Ook ideaal voor waterratten: zeilen, surfen, water- of jetskiën, alles kan. Ook onder water valt er heel wat te ontdekken. Van maart tot november is Cavalaire het oord bij uitstek voor diepzeeduikers.

Meer info over deze badplaats en plaatselijke evenementen, kan je terugvinden op: www.cavalaire.fr